logo

16 Apr 2024

BAJDEN JE ODBIO DA SVEDOČI U SLUČAJU IMPIČMENTA

clock 16 Apr 2024

bajdenovi_nn.webp

Američka administracija je obavestila predsednika Nadzornog odbora američkog Predstavničkog doma Džejmsa Komera da predsednik Džo Bajden ne namerava da svedoči u okviru istrage o opozivu, prenosi CNN.

„Vaša istraga o opozivu je završena, odbijamo vaš poziv predsedniku Bajdenu da svedoči“, citira TV kanal pismo Ričarda Zaubera, specijalnog savetnika šefa države.

Zauber je u svojoj poruci naglasio da lider Bele kuće „ništa nije učinio loše” i optužio Komera da iznosi „lažne i neosnovane optužbe”.

Ranije u martu, republikanci su pozvali Bajdena da svedoči pred nadzornim odborom Predstavničkog doma o poslovnim poslovima njegove porodice. Istraga ima za cilj da utvrdi veze između Bajdenovih postupaka tokom njegovog potpredsedničkog mandata i poslova njegovog sina Hantera Bajdena.


U izjavi za Si-En-En, Komer je kritikovao Bajdena što je odbio da svedoči javno i pozvao predsednika da odgovori na pitanja koja su pratila poziv za saslušanje. Komerova izjava nije govorila o tome da li planira da preduzme bilo kakve dalje korake nakon Bajdenovog odbijanja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati