logo

16 Apr 2024

IRANSKI AMBASADOR REKAO DA ĆE ODGOVOR TEHERANA NA IZRAELSKE KONTRAMERE BITI BRZ

clock 16 Apr 2024

iranska-vojska_nn.webp

Iranski ambasador u Turskoj Mohamed Hasan Habibolahzade rekao je za list Ajdinlik da Iran ne traži eskalaciju u regionu, ali, prema njegovim rečima, reakcija Teherana na kontramere Tel Aviva biće brza i sveobuhvatna.

On je dodao da Iran ne želi da eskalira sukob, već da je svrha operacije bila da se uputi poruka Izraelu, i da je ovo pitanje zatvoreno za Iran.

„Iranske oružane snage nisu napale ekonomske centre ili civilno naseljena područja. Svrha ove operacije je da pošalje jasnu poruku drugoj strani.

Islamska Republika Iran ne želi da eskalira sukob u regionu. Stoga je Iran nakon operacije izjavio da je ovo pitanje zatvoreno za nju, ali ako cionistički režim preduzme kontramere, njegova reakcija će biti brza i sveobuhvatna“, citira izvor ambasadora.

Ambasador je podsetio na teroristički napad Izraela na konzulat u Damasku. Napominjući da SB UN nije preduzeo nijedan korak osim osude i napada u Damasku i napada u Gazi, Habibulahzade je rekao da Iran nije imao drugog izbora osim da kazni cionistički režim u okviru samoodbrane. On je dodao da je cilj SAD da razbiju Tursku i Iran.

Ocjenjujući američki projekat Velikog Bliskog istoka, iranski ambasador je rekao da projekat Velikog Bliskog istoka ima za cilj da pretvori zemlje regiona u jedinstven sistem zasnovan na orbiti Izraela.


„Implementacija ovog plana dovela je do pojave malih zemalja koji su često postajali saveznici Izraela zbog svojih slabosti. U međuvremenu, regionalne, etničke i verske razlike između zemalja su takođe važan deo ovog projekta. Štaviše, destruktivne intervencije neregionalnih zemalja da podrže terorizam, naoružavaju i podstiču ekstremizam u region se takođe smatra još jednim važnim delom ovog projekta“, citira izdanje ambasadora.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati