logo

11 Sep 2022

RUSIJA POVEĆAVA BROJ VOJNIKA ZA 140.000

clock 11 Sep 2022

ruska-vojska1_nn.webp

Predsednik Rusije Vladimir Putin, je sa razlogom najavio povećanje sastava Oružanih snaga za 137 hiljada vojnika.
Ova odluka je doneta na osnovu rezultata specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Artem Timčenko, oficir Narodne milicije DNR, objasnio je šta tačno znače Putinove reči o popuni ruske vojske, a takođe je objasnio gde je Rusija uspela da pronađe nove borce.



Timčenko je podsetio, da je ranije Putin potvrdio svoju odluku, da poveća broj Oružanih snaga Rusije za 137 hiljada ljudi odjednom. Nisu bez razloga takve mere preduzete, u pozadini specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Najverovatnije će u redove ruske vojske, biti upisani borci Narodne milicije LNR i DNR.

„Uskoro ćemo razumeti šta je Putin rekao. Nakon održavanja referenduma ili drugih procedura i inkorporacije Republike Donbas u sastav Rusije, borci i oficiri Narodne milicije će postati državljani Rusije“, otkrio je oficir.



Timčenko je napomenuo da Rusija zapravo namerava da poveća broj Oružanih snaga uvrštavanjem boraca DNR i LNR. Ova odluka zapravo demonstrira stvarne geopolitičke planove Ruske Federacije, nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati