logo

17 Apr 2024

ŠEF AMERIČKOG MINISTARSTVA PRAVDE NEGIRAO DA BAJDEN IMA MENTALNE SMETNJE

clock 17 Apr 2024

bajden10_nn.webp

Nema abnormalnosti u mentalnim sposobnostima američkog predsednika Džoa Bajdena, izjavio je šef američkog ministarstva pravde Merik Garland na saslušanju u Komitetu za aproprijacije Predstavničkog doma SAD.

„Predsednik nema odstupanja. Ne znam koliko još puta treba da kažem ovo. Imam puno poverenje u predsednika“, rekao je Garland.

Džo Bajden ima 81 godinu, i predsednik je Sjedinjenih Država od januara 2021-godine. Namerava da se kandiduje na predsedničkim izborima, koji će biti održani u novembru 2024-godine.

Bajden je više puta izazivao kontraverze svojim govorima. Na primer, 7-februara 2024, na prikupljanju sredstava na Menhetnu, Bajden je govorio o susretu sa nemačkim kancelarom 2021-godine, nazivajući ga Helmutom Kolom, koji je umro u junu 2017, a u stvari, 2021-godine nemačku vladu je vodila Angela Merkel.

„A onda se Helmut Kol okrenuo prema meni i rekao: „Šta biste rekli, gospodine predsedniče, da uzmete London Times i saznate da je hiljadu ljudi razbilo vrata britanskog parlamenta...“, rekao je američki lider. Dva puta je ponovio priču i oba puta imenovao Helmuta Kola za kancelara.

Bajden je pomešao koliko dugo je na funkciji šefa države. On to nije mogao da izračuna tokom svog nastupa u gradu Milvokiju.

Sjedinjenim Državama ne upravlja sadašnji predsednik Džozef Bajden, već njegovo okruženje, rekao je 18-marta bivši šef Bele kuće Donald Tramp u intervjuu za podkast američkog televizijskog i radio voditelja Sebastijana Gorkog.

bajden-neuspesi_nn.webp

Prema Trampu, Bajden uvek ima prazan pogled i zbog toga se čovek zapita da li ta osoba zaista vodi Sjedinjene Države. Tramp je sugerisao da Bajden zapravo nije šef Sjedinjenih Država.

Neuspesi američkog predsednika Džoa Bajdena naveli su američkog kongresmena Brajana Masta da sastavi abecedu pogrešnih koraka lidera. Na svojoj Tviter stranici (X) objavio je izbor engleskih slova od A do G.

Bajden je odbio da svedoči pred nadzornim odborom Predstavničkog doma o poslovima njegove porodice. Istraga ima za cilj da utvrdi veze između Bajdenovih postupaka tokom njegovog potpredsedničkog mandata i poslova njegovog sina Hantera Bajdena.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati