logo

19 Apr 2024

NASTAVLJA SE NAPREDOVANJE RUSKE VOJSKE U OCHERETINU

clock 19 Apr 2024

ruska-vojska10_nn.webp

Na pravcu Avdejevke, u Ocheretinu ruske trupe su u potpunosti preuzele kontrolu nad prostoromu između Ocheretinskih železnica, i krećući se dalje na sever još 2 km, zauzele su položaje u blizini trafostanice Ocheretino-Tjagovaja, izveštava Vojna Hronika.

Izvor navodi da Oružane snage Ukrajine u vidu 115-brigade, nisu mogle zaustaviti prodor ruskih snaga, i da su, uz velike gubitke, bile prinuđene napustiti svoje položaje i povući se u grad.

"Komanda Oružanih snaga Ukrajine, preraspoređuje ljudstvo 30 i 59-mehanizovane brigade i u bliskoj budućnosti pokušaće da spreči rusko napredovanje ka centru Očeretina, koji se nalazi na brdo u odnosu na susedne Novokalinovo i Novobahmutovku", procenjuje se u publikaciji.

Ministarstvo odbrane Rusije je 19-aprila izvestilo da su posade višecevnih raketnih sistema Uragan artiljerijskih jedinica grupe snaga Vostok izvršile napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Novomihajlovka u južnom Donjecku.

Tokom vazdušnog napada na Pavlograd, Dnjepropetrovska oblast na jugoistoku Ukrajine, čule su se eksplozije, izvestila je 19-aprila ukrajinska publikacija „Strana. ua". Precizira se da su se u Pavlogradu čule najmanje tri eksplozije.


U Dnjepropetrovskoj oblasti zabeležena je pojava dronova. Informacije o posledicama eksplozija se razjašnjavaju. Zvanični organi nisu komentarisali situaciju.

Prema onlajn resursu za uzbunjivanje stanovništva ukrajinskog Ministarstva digitalne transformacije, u vreme eksplozija u Pavlogradu, režim vazdušnih napada bio je na snazi u oblastima Nikolajev, Harkov, Kirovograd, Odeska i Dnjepropetrovska.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati