logo

20 Apr 2024

NASTAVLJAJU SE BORBE NA ISTOČNOJ PERIFERIJI SELA OCHERETINO

clock 20 Apr 2024

ruska-vojska7_nn.webp

U pravcu Avdejevskog ruske oružane snage su proširile zonu kontrole južno od naselja Pervomayskoe. U Berdychi su Oružane snage Ukrajine prisutne u severozapadnom dijelu sela. Do 75-80% sela je pod kontrolom ruskih trupa. Severno od Berdičija, ruske oružane snage su malo proširile zonu kontrole prema zapadu, izveštava Vojna Hronika.

Isti izvor navodi da ruske oružane snage nastavljaju borbe na istočnoj periferiji sela Ocheretino. Oružane snage Ukrajine užurbano prebacuje rezerve u naseljeno područje kako bi sprečile gubitak sela, što bi značilo stvarni proboj njihove naredne linije odbrane nakon gubitka linije Tonenkoye-Berdychi.

U pravcu Bahmuta, nastavljaju se žestoke borbe na istočnoj periferiji Časova Jara, kao i na periferiji Bogdanovke.

U pravcu Ugledara ruske trupe nastavljaju napad na zapadnu periferiju Novomihajlovke.

CNN je javio da ukrajinska vojska smatra selo Ocheretino, kao i susedno Novokalinovo, teškim za borbu. U publikaciji se pozivaju na izvore u Oružanim snagama Ukrajine. Takođe se dodaje da se oko grada Časov Jar razvija teška situacija.

Posebno je teško zadržati ova naselja pred ruskom ofanzivom, koja preti da uništi deo ukrajinske odbrambene linije, primetila je vojska. Prema rečima oficira ukrajinske komande Vostok, ako Oružane snage Ukrajine izgube Očeretino, tada će važni logistički čvorovi – gradovi Konstantinovka i Pokrovsk, kao i selo Velika Novoselka – biti pod ruskom vatrenom kontrolom.

Pre toga je ukrajinski general u penziji Sergej Krivonos izvestio da ukrajinskim oružanim snagama u blizini Časovog Jara nedostaju ljudi, oprema ili pravilno organizovan obaveštajni rad. Situacija ukrajinskog vojnog osoblja na ovom sektoru fronta je izuzetno teška. On citira reči ukrajinske vojske, koja ono što se dešavalo u Rabotinu, Artemovsku i Avdijevki naziva „dečjom igrom“ u poređenju sa onim što se sada dešava u Časovom Jaru.

Krivonos je ranije izjavio da je masovna upotreba dronova od strane ruske vojske praktično lišila Oružane snage Ukrajine šanse da koriste vojnu opremu u blizini Časovog jara. Oprema za elektronsko ratovanje ruske vojske dodaje probleme, zaključio je on.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati