logo

21 Apr 2024

NOVOMIHAJLOVKA PREŠLA POD KONTROLU RUSKE VOJSKE

clock 21 Apr 2024

ukrajina-rat12_nn.webp

Na pravcu Južnog Donjecka cela administrativna teritorija naselja Novomihajlovka prešla je pod kontrolu ruske vojske. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine napustile su zapadni deo sela. Situacija za Oružane snage Ukrajine u Očeretinu, uprkos pojačanjima, naglo se pogoršava, izvestila je Vojna Hronika.

Telegram kanal „Operacija Z: Vojni dopisnici ruskog proleća“, takođe je objavio kraj višemesečnog napada na Novomihajlovku. Kako prenosi kanal, selo, koje otvara bok Ugledarskoj grupi Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Južnog Donjecka, zauzela je 155-brigada marinaca vojske RF.

Telegram kanal „Arhangel Spetsnaz“ javio je da ruske snage istiskuju borce Oružanih snaga Ukrajine iz šume oko Časova Jara.

Napominje se da divizije ruskih Vazdušno-desantnih snaga nastavljaju da unapređuju taktičku situaciju u prvom planu. Kako prenosi kanal, vode se teške borbe severno od pruge do Bogdanovke. U južnom pravcu ruska vojska pokušava da izravna front i dođe do vodenog kanala.

Osim toga, pojašnjava se da su Oružane snage Ukrajine počele da koriste taktičku avijaciju sa francuskim vođenim bombama u Artemovsku. Grad je takođe blokiran sa juga i sa puta Časov Jar-Krasnoje.

Ranije je Telegram kanal „Dođi i vidi“ objavio da ruske snage aktivno razvijaju ofanzivu u pravcu Artemovsk, posebno prema Časovom Jaru. Kako prenosi kanal, Oružane snage Rusije takođe vode borbena dejstva na bokovima i postepeno obuhvataju grupu Oružanih snaga Ukrajine.

U gradu Hersonu pod kontrolom ukrajinskih Oružanih snaga čulo se nekoliko eksplozija. Zvanične vlasti nisu komentarisale situaciju; Eksplozija se dogodila i u Harkovu. Detalji o eksploziji u Harkovu nisu dati. Gradske vlasti nisu komentarisale incident.

Ukrajinski UNIAN javlja da Rusi pokušavaju da napreduju u nizu pravaca u Ukrajini. U publikaciji piše da je posebno „vruće“ u pravcu Avdijeva i Bahmuta. Kaže se da ukrajinski vojnici daju dostojan otpor ruskim snagama. Autor publikacije prenosi izveštaj američkog instituta za proučavanje rata da su ruske mehanizovane snage na frontu postigle „beznačajan taktički uspeh“ jer je ukrajinskim trupama nedostajala artiljerija.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati