logo

22 Apr 2024

SPREMA SE JOŠ JEDAN KOTAO ZA ORUŽANE SNAGE UKRAJINE

clock 22 Apr 2024

osu31_nn.webp

Na pravcu Artemovska, u oblasti Časov Jar Oružane snage Ukrajine su napustile svoje položaje u jugozapadnom delu Bogdanovke, zbog snažnog vatrenog pritiska ruskih jurišnika i aktivnog rada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Trenutno je naselje potpuno pod kontrolom ruskih trupa, prenosi Pro Voinu.

Na istočnoj periferiji Časova Jara nastavljaju se borbe. Na jugu ruske jedinice pokušavaju da prošire zonu kontrole u ​​pravcu Konstantinovke. Aktivna neprijateljstva se nastavljaju na području naselja Kleščejevka, Andrejevka, Kalinovka, gde ruska artiljerija i avijacija vrše aktivni vatreni pritisak kako bi oslabili odbranu ukrajinskih formacija, piše u publikaciji.

Isti izvor izveštava da su na Donjeckom pravcu ruske jedinice zauzele Pervomajsko i time ugrozile odbranu Oružanih snaga Ukrajine između Pervomajskog i Nevelskog. Ruske snage nastavile su napad na naselje Ocheretino. Oružane snage Ukrajine su bile prinuđene da se povuku u južni deo naselja.

U toku su borbe za železničku stanicu Ocheretino, a ovo napredovanje postepeno komplikuje situaciju za odbranu OSU u oblasti južno od Novobahmutovke i Solovjova. Pad ova dva sela suštinski će poništiti vrednost sledeće linije odbrane Oružanih snaga Ukrajine, i onemogućiće ih da zadrže severozapadni deo Berdihija.

ruska-artiljerija15_nn.webp

Rusko Ministarstvo odbrane Rusije je 22-aprila izvestilo da su jurišne grupe motorizovanog puka 5-kombinovane armije grupe trupa Vostok zauzele utvrđene položaje Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u oblasti Volnovaha na južnom donjeckom pravcu.

Ministarstvo odbrane je 21-aprila izvestilo da su vojnici jurišne jedinice Grupe trupa 1-gardijske tenkovske armije Zapad zauzeli položaje Oružanih snaga Ukrajine i zarobili ukrajinske vojnike u pravcu Kupjanska. Kretanje ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine otkrili su izviđači, nakon čega je neprijatelj pogođen vatrom.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati