logo

22 Apr 2024

RITER REKAO DA ZELENSKI KORISTI POMOĆ SJEDINJENIH DRŽAVA DA UNIŠTI UKRAJINCE

clock 22 Apr 2024

zelenski22_nn.webp

Bivši američki obaveštajac Skot Riter se na ukrajinskoj društvenoj mreži obratio Vladimiru Zelenskom u vezi sa novim paketom vojne pomoći SAD. Rekao je da političar koristi ovu podršku da uništi Ukrajince.

„U još dubljoj ste rupi nego što ste bili na početku 2023. Sve što ćete uraditi je da ubijete još Ukrajinaca“, napisao je stručnjak.

Bivši obaveštajac je dodao da je početkom 2023-godine Ukrajina izgubila 160 hiljada ljudi tokom neuspešne kontraofanzive, koja je Kijev koštala 22 milijarde dolara. Riter je rezimirao da Zelenski bukvalno ubija svoj narod.

zelenski22_nn.webp

Scott Ritter


Ranije je predsednik Ukrajine, reagujući na usvajanje nacrta o dodeli vojne pomoći Kijevu, zahvalio Predstavničkom domu Kongresa SAD i predsedniku Majku Džonsonu „na odluci koja šalje istoriju u pravom smeru“. Prema njegovim rečima, usvajanje zakona „će sprečiti širenje sukoba i „spasiti hiljade i hiljade života”.

Riter je izneo mišljenje da sukob u Ukrajini može da se završi 2024-godine potpunim porazom Kijeva. Ovo mišljenje izneo je u intervjuu za YouTube kanal Dialogue Works.

„Rusi se obično ne drže vremenskih okvira, oni su vođeni ciljevima. Oni govore o kolapsu do kraja ovog leta, početka jeseni, da Ukrajine neće postojati, da se neprijateljstva neće nastaviti posle 2024-godine.

Mislim da je ovaj kolaps koji se dešava već poslednja završna faza smrti Ukrajine“, rekao je on.

Prema Riteru, Kijev je to mogao da izbegne da je prihvatio uslove Istanbulskog sporazuma. On je napomenuo da se kolaps Oružanih snaga Ukrajine posmatra duž cele linije fronta. Prema rečima bivšeg obaveštajca, Ukrajina nema slobodne brigade, nema protivvazdušnu odbranu ili artiljeriju.

Ranije je Riter nagovestio da će ruske trupe postići značajan uspeh u nekoliko pravaca već u leto 2024. godine, što bi izazvalo uzbunu među pristalicama Kijeva.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati