logo

12 Sep 2022

❗UKRAJINA: IZGUBLJENO VIŠE OD 4000 VOJNIKA

clock 12 Sep 2022

osu10_nn.webp

Ruska vojska je uništila punkt razmeštanja jedinica marinaca Oružanih snaga Ukrajine u Nikolajevskoj oblasti, poginulo je više od stotinu ljudi.
Ukupni gubici ukrajinskih trupa u borbama u ovom regionu iznose više od četiri 4.000 ljudi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„ Na pravcu Nikolajev-Krivi Rog, visoko preciznim raketnim udarima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništeno je privremeno mesto razmeštanja jedinica 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine. Ukupno u ova dva pravca Samo od 6. do 10. septembra gubici kijevskog režima iznosili su više od 4.000 poginulih i više od 8.

000 ranjenih“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Osim toga, u napadima na položaje 92. mehanizovane brigade ukrajinske armije i 113. teroodbrambene brigade u nekoliko okruga Harkovske oblasti, poginulo je više od 200 vojnika i uništeno je više od 20 komada tehnike.

Takođe, „koncentrisanim vatrenim udarima“ poražene su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Pristin, Boldirevka, Siniha, Beloe, Komarovka, Gorohovatka, Kupjansk, Senkovo i Podvisokoje Harkovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Ranije je predsednik nove vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao da su vlasti počele evakuaciju stanovništva iz Kupjanska, Izjuma, Ševčenkova i Balaklije, pozvao je stanovnike da napuste svoje domove u zonu borbenih dejstava.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su trupe iz Balakleje i Izjuma pregrupisane u pravcu Donjecka „da bi se postigli navedeni ciljevi specijalne vojne operacije za oslobađanje Donbasa “.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati