logo

12 Sep 2022

RATNI DOPISNIK ANDREJ RUDENKO OTKRIVA...

clock 12 Sep 2022

osu11_nn.webp

Ratni dopisnik Andrej Rudenko najavio je početak odlučujuće bitke u Ukrajini. Prema njegovim rečima, „Zapad je propao”, nesposoban da se nosi sa nagomilanim problemima.
Rudenko je ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Hersona i Harkova nazvao samoubilačkom. On smatra da iza napada ukrajinske vojske stoje zapadne zemlje, koje slanjem Ukrajinaca na klanje pokušavaju da reše unutrašnje probleme.

Činjenica je da Evropljani svakim danom sve više protestuju protiv visokih cena komunalija, i sve češće komentarišu da Evropsku uniju nije briga za Ukrajinu.

Zahtevaju da se prestane sa hranjenjem i naoružavanjem kijevskog režima, i započnu pregovori sa Rusijom.

Drugi razlog je svest o namernom porazu. Zapad zna da će Ukrajina izgubiti, ali protivofanzivom želi da dobije jaču pregovaračku poziciju.

„Zapad je propao. Ako ofanzivna operacija bude uspešna, onda će oni moći da razgovaraju sa nama sa pozicije snage, a ako ne, onda će uvek biti moguće okriviti ukrajinsku vladu za ovo, i započeti pregovore sa pobednikom“, tvrdi Rudenko.Novinar smatra da je Zapad već sahranio Ukrajinu. O tome se bar može suditi po publikacijama u zapadnim medijima, gde se Kijev sve više kritikuje.

Na primer, politički analitičar britanske publikacije „Evening Standard“, Robert Foks, optužio je predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, da je izveo nedavni napad na Hersonsku oblast samo radi PR-a i lepe slike, iako su ga britanski obaveštajci upozorili da to ne čini, i da će doživeti težak poraz.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati