logo

12 Sep 2022

SKOT RITER U INTERVJUU ZA IZVESTIJA

clock 12 Sep 2022

riter1_nn.webp

Bivši američki obaveštajac Skot Riter je u intervjuu za Izvestija rekao je da će se Evropa suočiti sa revolucijom, zbog neuspele politike sankcija Zapada prema Rusiji i pokušaja da spreči izvođenje specijalne operacije Ruske Federacije u Ukrajini.
Nijedan od pokušaja Zapada da se odupre Moskvi nije bio uspešan, a restriktivne mere protiv Rusije su izazvale da to Zapad prvi oseti. Njihovi političari, „slabi i beskorisni“, nikada to ne bi priznali, uveravao je Riter.

Prinuđeni da donose nelogične odluke na štetu interesa sopstvene zemlje, izazvaće biračko telo da reaguje izborom drugih opcija.

Ograničenja u snabdevanju ruskim resursima ili nametanje visokih cena goriva štetni su za ekonomiju zapadnih zemalja, a Evropa će prva trpeti. Već ove zime evropski političari će izgubiti svoje pozicije, rekao je Riter.

„Oni će videti revoluciju koja će preokrenuti Evropu ove zime i biće podstaknuta nezadovoljstvom zbog ekonomske politike njihovih elita.

A ova elita će jednostavno biti odstranjena i zamenjena političarima koji su potrebni da bi se osigurala energetska bezbednost Evrope koja bi ponovo postala stabilna, a mišljenje naroda će biti uzeto u obzir“, zaključio je bivši obaveštajac, dodajući da su energetski resursi iz Rusije jedan od glavnih razloga za revoluciju u Evropi.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati