logo

10 May 2024

FORMIRAN NOVI KOTAO ZA ORUŽANE SNAGE UKRAJINE

clock 10 May 2024

ruska-pesadija_nn.webp

Oružane snage Rusije koriste „tehniku Avdejevskog“ za opkoljavanje Oružanih snaga Ukrajine u Krasnogorovki. Ruske trupe koriste istu taktiku sečenja u sektore kao i prilikom čišćenja dača Avdejevke i industrijske zone, javlja portal Pro Voiny.

"Ovde se ruske trupe suočavaju sa ostacima 59-odvojene motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, čija rotacija i snabdevanje kasni nekoliko nedelja", navodi se u članku.

Vojna Hronika je prenela da se u rejonu Krasnogorovke neočekivano formirao kazan posle proboja ruskih jedinica u severni sektor.

Ukrajinski mediji izveštavaju da je nekoliko jurišnih grupa ruskih jedinica uspelo da upadne u vatrostalno postrojenje u gradu Krasnogorovka u Donjeckoj oblasti. RBC je izvestio da se na području grada vode borbe, ali da je situacija pod kontrolom.

Najozbiljnije borbe u zoni specijalne operacije sada se vode u oblasti Časova Jara u Donjeckoj Narodnoj Republici. Prema rečima direktora Centra za vojno-političke studije MGIMO Alekseja Podberezkina, pad Časova Jara je za najviše nekoliko nedelja. Časov Jar je veliki logistički centar i veoma dobro utvrđena tačka, ali iza njega nema ozbiljnih utvrđenih objekata sa izuzetkom Slavjanska i Kramatorska. Ako ih i ruske Oružane snage blokiraju, onda će, zapravo, cela Odesko-Luganska grupacija ukrajinskih oružanih snaga biti podeljena na dva dela, a rute snabdevanja će biti poremećene.

The Economist je objavio izjavu pukovnika Oružanih snaga Ukrajine Pavela Fedosenka, da će nakon zauzimanja Konstantinovke i Družkovke, ruskim oružanim snagama biti otvoren put za napredovanje do Dnjepra, Harkova i Krivog Roga.

Ranije je potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore, rekao da ukrajinske trupe povlače rezerve u grad Konstantinovka u DNR kako bi ojačale bokove svoje grupe u oblasti Časov Jar.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati