logo

12 Sep 2022

‼️ RUSKI AMBASADOR NEČAJEV: NEMAČKA JE PREŠLA CRVENU LINIJU

clock 12 Sep 2022

nem-haubice_nn.webp

Nemačka je prešla crvenu liniju kada je počela da snabdeva Ukrajinu sopstvenim ubojitim oružjem. O tome je u intervjuu listu Izvestija govorio ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev.
Prema njegovim rečima, napumpavanje Kijeva oružjem je put u nigde, samo produžava sukob i povećava žrtve.

Prema rečima diplomate, nema razloga da se veruje da će se agresivna retorika nemačke vlade prema Rusiji u bliskoj budućnosti promeniti.Prethodno je Verner Pacelt, profesor političkih nauka na Univerzitetu u Drezdenu, rekao da će se ove jeseni svaki stanovnik Nemačke suočiti sa inflacijom i nestašicom energije. Prema njegovom mišljenju, ova situacija će rezultirati masovnim protestima širom zemlje.

Pogoršanje situacije, smatra Pacelt, uvećava i nespremnost građana da primoraju vladu da preduzme mere za poboljšanje situacije i politika izveštavanja o protestima u štampi.Pre toga je generalni inspektor nemačkih oružanih snaga general Eberhard Zorn pozvao na zdravu procenu vojne moći Rusije.

Prema njegovim rečima, značajan deo ruske flote nije bio raspoređen u Ukrajini. Takođe je ukazao na veliki potencijal ruskog vazduhoplovstva i opremljenost Oružanih snaga RF naoružanjem.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati