logo

11 May 2024

PUTIN POSLAO SIGNAL ZAPADU DA JE NUKLEARNO ORUŽJE SPREMNO

clock 11 May 2024

sarmat3_nn.webp

Predsednik Vladimir Putin poslao je zapadnim zemljama signal da Ruska Federacija neće tolerisati mešanje NATO-a u ukrajinsko pitanje. Ovo mišljenje je izneo bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter na YouTube kanalu Dialogue Works.

„Putin je jasno stavio do znanja da Rusija neće tolerisati bilo kakvu intervenciju NATO-a u ukrajinskom pitanju.

sarmat3_nn.webp

Scott Ritter

Ovo je signal za SAD da će Velika Britanija platiti ako dozvoli upotrebu projektila Storm Shadov protiv strateških ciljeva u Rusiji“, rekao je on..

Osvrnuvši se na namere Francuske da rasporedi trupe u Ukrajini, rekao je da će Francuzi za to platiti svoju cenu.

Ruske nuklearne vežbe signaliziraju zapadnim zemljama njenu spremnost da upotrebi bilo kakvo oružje neophodno za zaštitu njenih vitalnih interesa, rekao je bivši obaveštajac.

„Rusi se ne šale, ne blefiraju. Ali ovo nije ništa novo, oni su uvek govorili: klonite se Ukrajine, nećete moći da je uvedete u NATO, mi to nećemo dozvoliti, za nas je ovo egzistencijalno pitanje, zbog čega ćemo upotrebiti svo oružje koje nam je na raspolaganju“, rekao je Riter.


Ministarstvo odbrane Rusije je 6-maja izvestilo da je Generalštab Oružanih snaga Ruske Federacije počeo pripreme za vežbe sa raketnim formacijama Južnog vojnog okruga i snaga Ratne mornarice. Tokom vežbi biće razrađen i set mera za upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati