logo

14 May 2024

VUČIĆ OBJASNIO ZAŠTO SRBIJA TREBA DA SARAĐUJE SA UKRAJINOM

clock 14 May 2024

av-zelenski1_nn.webp

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je novinarima da Beograd treba da sarađuje sa Kijevom, koji nije priznao Kosovo. Prema njegovim rečima, on „nije bez kičme“, ali je dužan da traži od Ukrajine da bude na njegovoj strani prilikom glasanja u Savetu Evrope u Strazburu i u Generalnoj skupštini UN.

Srpski predsednik je istakao da zato srdačno dočekuje ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebu i suprugu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Elenu u zemlji.

Po njegovom mišljenju, saradnja sa Kijevom je normalna. Štaviše, uoči ekonomskog foruma koji će se održati u Beogradu.

„Došao si da mi kažeš da sam bez kičme jer sam prihvatio nekog iz Ukrajine. A sutra ćeš mi vikati da nisam uveo sankcije Rusiji. Šta zaista želite, ljudi?“, zapitao se Vučić.

Savetovao je da sledeći put izaberemo predsednika koji će se savijati na vetru i služiti „svakoj budali“ koja misli da može da im naredi. Vučić je podsetio da je od trgovinskog prometa sa EU od 50,8 milijardi evra u 2023-godini, srpski izvoz prvi put iznosio 24,8 milijardi evra.


Ruski mediji su naveliko pisali o poseti Beogradu Elene, supruge ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Tako je politikolog Sergej Markov rekao da je Aleksandar Vučić svoju suprugu Tamaru uvukao u manevrisanje između Zapada i Rusije. Prema njegovom mišljenju, Srbija se ne može smatrati nezavisnom državom, jer je pod ogromnim pritiskom NATO-a i Evropske unije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati