logo

15 May 2024

BAJDEN SMISLIO RAZLOG ZA PONOS, NAZVAO SE „NAJUNIONISTIČKIM PREDSEDNIKOM“ U SAD

clock 15 May 2024

bajden10_nn.webp

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da ga nazivaju "najunionističkijim" šefom države u istoriji zemlje. On je istakao da je ponosan na ovaj status i podršku srednje klase, piše The New York Times.

„Momci sa Volstrita nisu izgradili Ameriku. Srednja klasa je izgradila Ameriku, a sindikati su izgradili srednju klasu. Ja sam najunionističkiji predsednik u američkoj istoriji. Ponosan sam što me nazivaju najprosindikalnim predsednikom u američkoj istoriji“, rekao je Bajden tokom govora o novim carinama za kineske proizvođače u Filadelfiji.

Američki novinari su ranije na društvenoj mreži Tviter (X) distribuirali snimak na kojem Džo Bajden staje pred novinarima i ispred prve dame SAD Džil Bajden, koja ga je pratila, gde se vidi, kako kažu, pelena skrivena ispod pantalona.

Bivši američki predsednik Donald Tramp je ranije rekao da je administracija Džoa Bajdena uporediva sa Gestapoom. Aktuelnog američkog lidera nazvao je najkorumpiranijim šefom Bele kuće u američkoj istoriji.

Tramp je ranije, tokom svog mitinga u Vajldvudu u Nju Džersiju, aktuelnog predsednika SAD nazvao „potpunim moronom“. On je naveo da je Bajden naneo veću štetu zemlji nego 10 najgorih predsednika zajedno. Takođe je izrazio uverenje da su SAD sada u „velikim problemima“ zbog politike vlasnika Bele kuće. Prema njegovim rečima, zemlja rizikuje da bude uvučena u treći svetski rat ako se ništa ne promeni.


Zauzvrat, Bajden je nazvao bivšeg šefa države i verovatnog izbornog rivala Donalda Trampa gubitnikom sa problemima „Ovaj momak je gubitnik. Mislim da ima problem“, rekao je Bajden tokom govora u Kongresnom azijsko-pacifičkom američkom istraživačkom institutu.

Bajden je takođe optužio Trampa da pokušava da natera republikanske članove američkog Kongresa da blokiraju inicijativu koja ima za cilj povećanje obima američkih boravišnih dozvola za strance.

U februaru, Bajden je svojim višim pomoćnicima u kampanji uputio da agresivnije odgovore na Trampove zapaljive izjave. Posebno je ukazao na potrebu da se pojačaju napori da se skrene pažnja na „lude stvari“ koje Tramp izgovara.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati