logo

22 May 2024

DODIK REKAO DA JE SRAMNO ONO ŠTO RADI CRNA GORA

clock 22 May 2024

dodik6_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je sramno to što Crna Gora radi kada je reč o rezoluciji o Srebrenici i da, ako bude glasala za ovaj dokument u Generalnoj skupštini UN, ne vidi zašto bi predstavnici srpskog naroda nastavili da daju legitimitet Vladi Milojka Spajića, prenela je novinska agencija SRNA.

„To je diskvalifikacija naših odnosa i nakon toga nemoguće je prihvatiti ih i posmatrati kao do sada“, rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je naveo da je Crna Gora bila negativna prema srpskim političkim pitanjima, a nakon priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ovo je kap u prepunoj čaši.

Pripadnici srpskog naroda u Crnoj Gori su očajni i ne mogu da prihvate da Crna Gora glasa za rezoluciju“, rekao je Dodik sinoć za RTS. On je ocenio da odustajanje od rezolocije o Jasenovcu u crnogorskoj Skupštini govori o njihovom karakteru.

Odgovarajući na pitanje da je predlaganje rezolucije o Srebrenici možda početak akcije ukidanja Republike Srpske, Dodik je rekao da su takve akcije krenule nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

„Samo Republika Srpska se pokazala žilovom i ova struktura političara ipak je učinila da se značajno sačuva Republika Srpska, osim jednog perioda, kada je (Mladen) Ivanić predao pet najvažnijih ovlašćenja Republike Srpske“, istakao je Dodik.


Dodik je rekao da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastancima sa Predsedništvom BiH, dok je on bio član, uvek govorio da ne računaju na Zapad i da pristaje na sve što se dogovori BiH.

"Dogovorite se, nemojte da vam oni nameću rešenje. Ali mi se ne možemo dogovoriti, jer muslimani hoće da se nameću rešenja sa Zapada. A Zapad ima svoje obračune sa Srbima, to je istorijski već poznato", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da su muslimani u BiH poslušni i da će uraditi sve što od njih traže Amerikanci. "Mi nismo. Mi smo svi pod sankcijama nemamo potrebe da sarađujemo sa njima", dodao je Dodik.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati