logo

13 Sep 2022

❗EVGENIJ PODUBNI: 13.SEPT. POSLEDNJE VESTI SA FRONTA

clock 13 Sep 2022

ukrajina-rat26_nn.webp

Već četvrti dan ukrajinske snage pokušavaju da probiju odbrambenu liniju savezničkih snaga u pravcu Limana. Kijevski režim je u borbu bacio mehanizovane jedinice koje deluju uz podršku tenkova. Napravljen je pontonski most preko Severskog Donca kod Jampolja, formacije kijevskog režima pokušavaju da pređu reku, ali su pod stalnom artiljerijskom vatrom savezničkih snaga.

Jampol i Krasni Liman ostaju pod punom kontrolom ruskih trupa.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine takođe pojačavaju pritisak u području Belogorovke, nedaleko od Severska kako bi povukli deo snaga 2. korpusa LNR sa Soledara, gde saveznici uspešno napreduju.

Za sada je nejasno kakva je situacija u Svjatogorsku, ali očigledno su ukrajinske snage uspele da preuzme kontrolu nad delom grada. Ovde treba napomenuti da je i pre kontraofanzive Svjatogorsk bilo teško zadržati, pošto je OSU kontrolisao visoravni, na levoj obali reke.

Linija fronta se stabilizovala i na severoistoku zone specijalne vojne operacije.

Jedinice ruske vojske, koje su izbegle opkoljavanje u Izjumu, i rezerve koje je prebacilo rusko Ministarstvo odbrane formirale su odbrambenu liniju duž desne obale reke Oskol i granice sa Belgorodskom oblasti. Kupjansk je podeljen na dva dela, zapadni deo kontrolišu snage kijevskog režima, istočni deo kontrolišu borci ruske armije. Neprijatelj za sada koristi višecevnu artiljeriju, ali ne pokušava da napadne.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati