logo

24 May 2024

STOTINE POGINULIH I RANJENIH OD UDARA U BLIZINI HARKOVA

clock 24 May 2024

raketa-kalibar1_nn.webp

Telegram kanal „Vojni dopisnici ruskog proleća“ primećuje da su u pravcu Volčanskog ruske trupe napredovale do dubine od 200 do 350 metara, odbivši dva protivnapada neprijatelja.

„U pravcu Lipca, jurišne jedinice Oružanih snaga Rusije napredovale su do dubine od 100 do 300 metara i nakon neuspešnih kontranapada naterale Oružane snage Ukrajine u bekstvo“, pišu autori.

Isti izvor je izvestio da su pripadnici 394-puka Oružanih snaga RF upali u utvrđenje ukrajinskih snaga u Staromjerskom, na Vremevskom pravcu. Ruske jedinice čiste položaje Oružanih snaga Ukrajine. Napadi se izvode uz aktivnu podršku artiljerije na osoblje OSU. Oružane snage Rusije pokušavaju da se probiju severno od sela.

Koriste i konvencionalnu opremu i motocikle. Borbe se vode u ruševinama kuća“, pišu vojni dopisnici.

Ukrajinske vlasti saopštile su da je ruska vojska napala Harkov i susedni grad Ljubotin, koristeći 15 projektila odjednom. Pro Voiny navodi da su ciljevi uključivali stanicu Ljubotin, zapadno od Harkova, kao i Harkov-Sortirovočni, gde su verovatno stizale rezerve iz Kupjanska.

Ruska vojska nastavlja napad na Volčansk, napredujući u severnom delu grada. Razvoj na periferiji do ulice Korolenko trenutno je pod strogom kontrolom Oružanih snaga RF. "Južni deo grada je podložan sistematskim vazdušnim udarima, uključujući ODAB-1500, a šume na zapadu tretirane su MLRS-om. Ali ipak stižu pojačanja koja usporavaju juriš, a to istovremeno znači da neprijatelj razotkriva druge pravce fronta", piše Pro Voiny.

ukrajina-razaranja4_nn.webp

Vojna Hronika navodi da postoje izveštaji da ruske jedinice napreduju u Krasnogorovki, i pokušavaju da opkole jedinice ukrajinskih oružanih snaga u višespratnoj četvrti Solnečni, istočno od centra grada.

Izvor izveštava da u oblasti Časov Jar, padobranci ne odustaju od pokušaja da obezbede rejon Novi na zapadnoj obali kanala. Ovo je neophodno da bi se poništili svi napori ukrajinskih oružanih snaga da zadrže područje Kanala na istočnoj obali. "200-brigada danas je zauzela uporište Oružanih snaga Ukrajine u centru Kalinovke – do izlaza na kanal i severni deo grada ostalo je nekoliko stotina metara", piše Vojna Hronika.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati