logo

26 May 2024

BAJDEN OPET JAVNO UVREDIO PUTINA, NAZVAO GA OKRUTNIM TIRANINOM

clock 26 May 2024

bajden_nn.webp

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je dao uvredljivu izjavu na račun ruskog lidera Vladimira Putina tokom govora diplomcima Vojne akademije u Vest Pointu, koji je prenosila pres služba Bele kuće na YouTube kanalu.

„Mi čvrsto stojimo na strani Ukrajine i stajaćemo uz nju. Suočavamo se sa čovekom kojeg poznajem mnogo godina, okrutnim tiraninom. Nećemo se povući“, rekao je američki predsednik.

Bajden je više puta oštro govorio protiv ruskog predsednika.

U martu 2021, Bajden je izneo tvrdnju da je Putin ubica. Ruski predsednik je tada odgovorio da se seća „u detinjstvu, kada smo se svađali u dvorištu, govorili smo ko vas tako zove, tako se zove”. On je američkom kolegi „bez ironije i šale” poželeo zdravlje.

U februaru 2023-godine je rekao da zbog ruskog predsednika „uvek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu“. Kako je rekao američki predsednik, nuklearna pretnja nastaje zato što „imamo lude kurvine sinove kao što je ovaj Putin“.

Nakon početka specijalne operacije, američki predsednik je ruskog lidera javno nazvao „diktatorom“, „kasapinom“ i „ratnim zločincem“, a takođe je ustvrdio da „ne može da ostane na vlasti“.


Ranije je bivši američki predsednik Donald Tramp sugerisao da sadašnji američki lider Džo Bajden ne izdržava u javnosti bez spoljne pomoći. Nagovestio je i upotrebu droge. The Hill je pisao da je Tramp rekao da želi da se sadašnji predsednik Džo Bajden podvrgne testu na drogu pre njihove prve debate.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati