logo

26 May 2024

TRAMP BAJDENA NAZVAO NAJGORIM PREDSEDNIKOM U ISTORIJI SJEDINJENIH DRŽAVA

clock 26 May 2024

bajden-tramp_nn.webp

Aktuelni šef Bele kuće Džo Bajden postao je „najgori predsednik u istoriji SAD“ još jedan mandat njegove vladavine preti kolapsom zemlje. Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je ovo 25-maja tokom govora na Libertarijanskoj nacionalnoj konvenciji u Vašingtonu.

„Moramo da se rešimo najgoreg predsednika u istoriji naše zemlje. Zajedno možemo ovo. U suprotnom, posle još četiri godine, rizikujemo da ostanemo bez zemlje“, rekao je Tramp, pozivajući na glasanje za njegovu kandidaturu na izborima za šefa države.

On je takođe izrazio uverenje da njegov protivnik predstavlja pretnju demokratiji.

Osim toga, Tramp je obećao da će zaustaviti približavanje trećeg svetskog rata.

U februaru, tokom govora svojim pristalicama u Mičigenu, Tramp je rekao da se pod Bajdenom Sjedinjene Države raspadaju, postajući kao „države trećeg sveta“. Prema njegovim rečima, aktuelnog predsednika SAD kontrolišu fašisti.

Bivši predsednik je ranije skrenuo pažnju na Bajdenov govor i kognitivne probleme, rekavši da ne može da poveže dve reči niti da nađe izlaz sa scene. Tramp je tvrdio da njegov protivnik nije znao šta radi.

Bajden je uoči izbora pristao da održi najmanje dva kruga predizbornih debata sa Trampom.

Bivši američki predsednik ironično je prokomentarisao saglasnost aktuelnog šefa države. Prema njegovim rečima, da bi se debata odvijala, potrebno je osigurati da Bajden može da se „popne na podijum“.

Ranije je Tramp rekao je da će zahtevati doping testove pre debate sa Bajdenom jer se plaši da bi mogao da bude pun lekova za poboljšanje performansi.

Bivši američki lider je rekao da će, ako pobedi na izborima, dovesti Sjedinjene Države do pozicije u kojoj će ih „svet ponovo poštovati”. Predsednički izbori u SAD održaće se 5-novembra 2024-godine.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati