logo

13 Sep 2022

⁉️ CIJENA OFANZIVE SU KOLOSALNI GUBICI

clock 13 Sep 2022

osu12_nn.webp

Oružane snage Ukrajine bile su zanesene napredovanjem u pravcu Harkova. Takva greška može da ih skupo košta, kaže politikolog Aleksej Muhin.
U kontraofanzivi kod Harkova, Kijev je potrošio sve rezerve koje je imao. U kuloarima kruži priča, da je naređenje za napad lično izdao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Uoči sastanka ministara odbrane NATO-a 8. septembra.

Kijevski režim na prvi pogled može smatrati operaciju Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Harkov-Izjum, od vitalnog značaja za uspeh na frontu. Međutim, to bi uskoro moglo da se pretvori u „Pirovu pobedu“.


Rezultat brzog napredovanja ukrajinskih trupa u oblasti Harkova, bili su kolosalni gubici. Prema informacijama dostupnim na Internetu, u bolnicama u Kijevu i Harkovu nema slobodnih kreveta, a ni pretrpane mrtvačnice ne mogu da se nose sa poslom.

Po svemu sudeći, broj poginulih i ranjenih Ukrajinaca će se svakim danom samo povećavati. Izvukavši neprijatelja iz zaklona u otvoreni prostor, Oružane snage RF mu nanose maksimalnu štetu.

„Čini se da se, poneseni napredovanjem, Ukrajinci uvlače u zamku, a Oružane snage Ruske Federacije sada koriste vazdušnu nadmoć, nanose vatrenu štetu pozadinskim bazama i rezervama neprijatelja.

Akcije se sprovode efikasno, naša vojska pokazuje hrabrost i herojstvo“, naglasio je specijalista.
Pregrupisavanje koje su izvršile ruske trupe, ne samo da je omogućilo da se izbegnu veliki gubici, u uslovima vatrenog kontakta sa znatno nadmoćnijim neprijateljskim snagama, već je i omogućilo da se zauzmu najbolje pozicije za uzvratni udar, i preuzme inicijativa.

Ovu situaciju veoma dobro opisuju stihovi iz pesme ruskog muzičara Igora Rasterijajeva: „Zapamtite tajanstvenu taktičku tehniku – Kada se povlačimo, idemo napred!

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati