logo

12 Jul 2024

BAJDEN SVE IZNENADIO I PREDSTAVIO ZELENSKOG KAO PUTINA NA SAMITU NATO-A

clock 12 Jul 2024

bajden10_nn.webp

Američki predsednik Džo Bajden slučajno je predstavio Vladimira Zelenskog kao „predsednika (Vladimira) Putina“ na samitu NATO-a u Vašingtonu, piše The Guardian. Izdanje navodi da će ovaj gaf podstaći dodatnu zabrinutost u vezi sa njegovom mentalnim zdravljem.

„Sada želim da dam reč predsedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti. Dame i gospodo, predsedniče Putin“, rekao je Bajden na kraju uvodne reči.

Nekoliko evropskih lidera počelo je neodlučno da tapše, objavio je britanski list. Nemački kancelar Olaf Šolc i italijanski premijer Đorđa Meloni iznenađeno su okrenuli glave. Shvativši svoju grešku, Bajden je rekao: „pobedićemo Putina!“

Kako piše izdanje, Zelenski je trebalo da održi konferenciju za štampu na kraju samita NATO-a sat vremena kasnije. Ali novinarima koji su čekali u kratkom roku je rečeno da je događaj otkazan – što znači da nije morao da odgovara na pitanja o Bajdenovom gafu.

Vest o grešci brzo je prešla na druge konferencije za štampu sa šefovima vlada, ponavljajući pitanja o Bajdenovom mentalnom stanju koja su se nadvila nad konferencijom od njenog početka.


Dan ranije, demokrata, holivudski glumac Džordž Kluni, u kolumni za The New York Times, izjasnio se protiv učešća američkog predsednika Džoa Bajdena u izbornoj trci. Holivudski glumac je naglasio da je jedina bitka koju ne može da dobije bitka sa vremenom. Kluni se takođe žalio da Bajden više nije isti Bajden kakav je bio 2020.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati