logo

16 Sep 2022

LEONKOV: MENJA SE CELA PRIRODA NEPRIJATELJSTAVA

clock 16 Sep 2022

osu-kamioni_nn.webp

Oružane snage Ruske Federacije, u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, imaju puno pravo da izvrše raketne napade na kritičnu infrastrukturu. Ovu izjavu dao je vojni analitičar i urednik časopisa „Arsenal otadžbine“ Aleksej Leonkov.
Uoči 14. septembra, usled napada krstarećim projektilima, Oružane snage RF su nanele ozbiljnu štetu na hidrotehničkim objektima u okolini Krivog Roga. Kao rezultat toga, nivo vode u reci Ingulets je značajno porastao, što je dovelo do plavljenja dela grada.

Nekoliko dana ranije, 11. septembra, ruska vojska je izvršila zamračenje u nekoliko regiona Ukrajine, pogodivši Harkovsku TE-5.
Napadi na takve objekte pokazuju promenu strategije Oružanih snaga Rusije, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

Ako su na početku specijalne operacije, mete postale samo one zgrade i mesta gde su se nalazila vojna lica Oružanih snaga Ukrajine, vojna tehnika i municija, sada se ova lista proširuje. A ova odluka je, smatra ekspert, ispravna u uslovima kada neprijatelj koristi lukavu taktiku prikrivene koncentracije sile i smanjivanja osetljivosti ruskih trupa na raketne udare.„Jasno je da ako tu stranu smatramo terorističkom organizacijom, onda je pre svega potrebno onesposobiti celokupnu infrastrukturu koja joj omogućava postojanje“, rekao je Leonkov.
U ovom slučaju se menja cela priroda neprijateljstava. Svi objekti odgovorni za snabdevanje linije kontakta, uključujući civilnu infrastrukturu, postaju legitimne mete.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati