logo

18 Sep 2022

❗NEMAČKI VOJNI EKSPERT: MALO VEROVATNO DA ĆE ORUŽANE SNAGE UKRAJINE IMATI SNAGE ZA OFANZIVU

clock 18 Sep 2022

osu13_nn.webp

Generalni inspektor nemačkih snaga, Eberhard Zorn, rekao je da ne vredi gledati na nedavne „uspehe“ Oružanih snaga Ukrajine, kao na kontranapad punog obima.
Po njegovom mišljenju, ovde se može govoriti o „kontranapadima, uz pomoć kojih je moguće preuzeti kontrolu nad naseljima ili pojedinim sektorima fronta, ali ne i potiskivati Rusiju na širokom frontu. „Čak ni zima koja se približava neće smanjiti patnju – naprotiv“, naglasio je Zorn.


Ekspert je dodao da je malo verovatno da će Oružane snage Ukrajine imati snage za ofanzivu, jer im je potrebna superiornost tri prema jedan.

Kako je ranije pisao Javni informativni servis Rusije, američki vojni eksperti su pripremali ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkova.
Prema analitičarima, ukrajinci su koristili devet hiljada vojnika i 200 komada teške tehnike. Uspeli su da ostvare brojčanu nadmoć nad savezničkim snagama.

Rusija je razmotrila rizike, i odlučila da povuče vojsku i evakuiše civile.

Ono što zapadni mediji nisu smeli da objave to je činjenica da su ukrajinske trupe organizovale kontranapad na prevaru koristeći civilne vagone za prevoz tehnike i ljudstva. Rusija nije reagovala jer nije htela da podgreva negovodanje javnosti napadom na civilne železničke vagone u kojima je bila ukrajinska vojska.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati