logo

18 Sep 2022

⚡ UKRAJINSKE SNAGE POKUŠALE DA IZVEDU OFANZIVNI NAPAD U PRAVCU NIKOLAJEVA I KRIVOG ROGA

clock 18 Sep 2022

ukrajina-rat2_nn.webp

Tri taktičke grupe ukrajinske vojske pokušale su da izvedu ofanzivni napad u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga u Hersonskoj oblasti.
Ruska vojska je odbila njihove pokušaje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija visokopreciznim napadima na ukrajinske položaje u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti likvidirala više od 150 militanata i uništila 17 jedinica tehnike.

? U oblasti Nikolajeva ruska avijacija je likvidirala više od 180 ukrajinskih militanata, kao i dva tenka.


Ruski PVO kompleksi su u protekla 24 sata oborili osam projektila američkog višecevnog raketnog sistema HIMARS na području Nove Kahovke u Hersonskoj oblasti.

„Ruska sredstva protivvazdušne odbrane su u protekla 24 sata oborila osam bespilotnih letelica na području naselja Malijevka i Jagodno u Harkovskoj oblasti, Lebedevka u Luganskoj Narodnoj Republici, Tokmak i Červonoarmejsko u Zaporoškoj oblasti i u naseljima Vladimirovka i Antonovka u Donjeckoj Narodnoj Republici“, navedeno je u saopštenju.

? U Zaporoškoj oblasti ruska vojska je likvidirala do stotinu ukrajinskih vojnika i više desetina jedinica vojne tehnike.Ruska avijacija i artiljerija su pogodile tri ukrajinska upravljačka punkta, kao i punkt za koordinaciju raketnih napada i punktove baziranja stranih plaćenika američke privatne vojne kompanije „Akademija“ i nacionalističke formacije „Kraken“.

? Bataljon ukrajinske nacionalističke formacije „Ajdar“ izgubio je više od 50 odsto vojnika tokom borbenih dejstava u Zajcevu, u Donjeckoj Narodnoj Republici, a preostali pripadnici bataljona povukli su se u Časov Jar.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati