logo

20 Sep 2022

⚡NEUSPEH ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE U REGIONU ZAPOROŽJA

clock 20 Sep 2022

zelenski2_nn.webp

Veliki neuspeh Oružanih snaga Ukrajine u regionu Zaporožja primorao je Zelenskog da na neko vreme zaboravi na ofanzivu u ovom pravcu. Ovo je prokomentarisao vojni ekspert Vladimir Rogov, napominjući da je Kijev skupo platio pokušaj proboja do Azovskog mora. O tome piše FAN.

◽ „Svi pokušaji proboja, ili izviđanja u borbi, ili bacanja DRG-a, završili su se za Oružane snage Ukrajine ne samo tužno već sa smrtnim gubicima.

Posle nekoliko dana stalnih napada, Oružane snage Ukrajine su se odjednom umorile, barem u zaporoškom pravcu“, rekao je predstavnik Vojne uprave Zaporožja.

◽ On je dodao da je artiljerija Oružanih snaga Ruske Federacije i NM DNR prešla na novi nivo stalne pokrivenosti – dnevno se pokriva jedno ili dva komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine. To odmah utiče na neorganizovanost ukrajinskih boraca.



◽ „Sudeći po zatišju koji je sada uspostavljen, Kijevu nema ni rezervi. Zelenski će morati da zaboravi na kontraofanzivu u zaporoškom pravcu na duže vreme, ili čak zauvek“, naglasio je Rogov.

Kako je preneo javni servis, stanovnici Ukrajine su ponudili da pošalju lidera države Volodimira Zelenskog i njegovu suprugu van oblasti fronta.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati