logo

20 Sep 2022

❗BARANEC: RUSIJA MOŽE TRAJNO ZAUSTAVITI ISPORUKE ORUŽJA UKRAJINI

clock 20 Sep 2022

baranec_nn.webp

Rusija može trajno zaustaviti isporuku oružja iz zemalja NATO-a Ukrajini, ali postoji samo jedan način da se to postigne. Ovo mišljenje je izneo pukovnik u penziji, Viktor Baranec.
Stručnjak smatra da su SAD „do guše“ umešane u sukob u Ukrajini. Prema njemu, učešće SAD i njihovih NATO saveznika u podršci Oružanim snagama Ukrajine, odlaže tok ruske „specijalne operacije“- Oružane snage Rusije moraju da se suprotstave, velikom broju zapadnih plaćenika i sistema naoružanja.

◽ Zaključak iz situacije sugeriše sledeće- da bi se ubrzao kurs „SVO“ i brzo eliminisale Ukrajinske snage, Rusija treba da obustavi isporuku oružja sa Zapada Ukrajini.

Postoji samo jedan način da se to uradi.
„Neophodno je odmah na ulaznim tačkama uništiti vojnu opremu Zapada, koja se isporučuje Ukrajini. Ovaj problem već kuca na vrata. Oprema koja se već nalazi u zoni sukoba, mora biti uništena. Čim bilo koje vozilo ili raketni bacač pređe ukrajinsku granicu, mora se odmah uništiti. Ovo će pokazati beskorisnost snabdevanja. To je kao da sipate vodu u sito- sipate je i ona nestaje“, otkriva Baranec.

◽ „Što više uništavamo, pre će oni razumeti.

Nisu oni najgluplji ljudi – dobro računaju. Kada pokažemo zapaljene američke tenkove, oklopne transportere i topove na poljima, ceo svet će im se smejati. Uništavaćemo sve više američkog oružja, nemamo drugog izlaza“, rezimirao je Baranec.
Nemački političari su ranije priznali, da su se zemlje NATO-a dogovorile da ne prebacuju moderne tenkove Alijanse u Ukrajinu. Vojni stručnjaci to pripisuju nespremnosti Zapada, da se osramoti pred Rusijom i očima celog sveta.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati