logo

20 Sep 2022

❗ANALIZE PUTINOVOG GOVORA

clock 20 Sep 2022

rusija-ukrajina-rat_nn.webp

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je prilično naglašeno govorio o kontraofanzivnim akcijama Oružanih snaga Ukrajine, gde je između ostalog i izjavio- „Pa, da vidimo kako će se to završiti sa njima“.
Neki stručnjaci su uspeli da u ovoj lakonskoj frazi, nađu izuzetno loš znak za kijevski režim. Kapetan prvog ranga u rezervi, Vasilij Dandikin, je tokom razgovora sa Moskovskim Komsomoletom, ispričao svoju viziju fraze ruskog lidera.

?

Dejstva vojnog osoblja ukrajinske vojske, na harkovskom pravcu i kod Hersona, nedavno su ocenjena kao kontraofanziva. Ukrajinske trupe su uložile apsolutno sve što su mogle i imale u kontranapade, testirajući odbranu Oružanih snaga RF duž cele linije fronta. Ipak, uspeh, prema njegovim rečima, teško da ih čeka.

?„Mislim da će u narednim danima akumulirani resursi Oružanih snaga Ukrajine biti iscrpljeni. S njihove strane sve će biti mnogo teže. Udari će se nanositi ne samo u zoni „specijalne operacije“, već i dalje u dubinu teritorije Ukrajine“, rekao je vojni ekspert.?Kako su ranije javili ruski mediji, komanda ukrajinskih trupa koristi svoje vojnike kao mamac za artiljeriju Oružanih snaga RF. Ovu informaciju je podelio zarobljeni vojni pripadnik 24. brigade Oružanih snaga Ukrajine.
Zarobljeni vojnik je naglasio da Kijevski režim trpi značajne gubitke u borbama sa savezničkim snagama, a da zarobljeni od strane ruske vojske, dobijaju šansu da spasu sopstvene živote.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati