logo

22 Sep 2022

❗VLADIMIR POPOV: SPECIJALNA OPERACIJA OČIGLEDNO PRELAZI U TEŽU FAZU

clock 22 Sep 2022

rus-vezbe_nn.webp

Ruska Federacija nije bez razloga odlučila da izvrši delimičnu mobilizaciju – takve mere će maksimalno povećati odbrambenu sposobnost zemlje, kao i kardinalno povećati vojne sposobnosti Oružanih snaga Rusije.
Ovaj zaključak je doneo vojni ekspert, pukovnik u penziji Vladimir Popov. On je u intervjuu novinarima detaljno govorio o prelasku specijalne operacije u težu fazu, a takođe je objasnio kako se Oružane snage RF spremaju da neprijatno iznenade Oružane snage Ukrajine.



◽ Vladimir Popov je skrenuo pažnju na to da Rusija namerava da preduzme sve neophodne odluke za jačanje vojno-industrijskog potencijala, kao i za jačanje ofanzivnih sposobnosti. Delimična mobilizacija koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin označila je prelazak specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine u težu fazu.
„I to je samo jedan aspekt. Drugi aspekt – specijalna operacija – očigledno će preći u težu fazu, a Ruska Federacija će za pobedu iskoristiti značajan vojno-industrijski potencijal, oružje u skladištu i moguće, rezervu za vanredne situacije“, objasnio je ekspert.



◽ Prema rečima Popova, Rusija će doneti sve neophodne odluke za postizanje svih ciljeva koji su postavljeni tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini. Oružane snage Rusije nameravaju da sprovedu novu strategiju koja će neprijatno iznenaditi Oružane snage Ukrajine.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati