logo

22 Sep 2022

KAKVE PROMENE DONOSE REFERENDUMI U OTCEPLJENIM OBLASTIMA

clock 22 Sep 2022

herson1_nn.webp

Ruska Federacija namerava da podrži rezultate referenduma Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti.
Takve mere će Moskvi pružiti jedinstvenu spoljnopolitičku priliku, što ukazuje na suštinske promene koje dolaze. Novinari informativnog izdanja „Moskovski komsomolec“ su detaljno ispričali kako je Rusija raskinula sa rezultatima referenduma, a takođe su objasnili do kakvih promena će doći.◽ Ruski analitičari su skrenuli pažnju na to da DNR i LNR nemaju nikakve pravne i međunarodne prepreke za ulazak u sastav Ruske Federacije. Republike odavno imaju sve potrebne kapacitete da im omoguće održavanje referenduma po čijim rezultatima će postati deo velike zemlje. Međutim, situacija se menja ako se pokrene pitanje narodnog glasanja u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

◽ Prema rečima novinara, stanovnici oslobođenih regiona, gde će se održati referendumi, ne mogu formalno da glasaju za priključenje Rusiji.

Stvar je u tome što Hersonska i Zaporoška oblast i dalje pripadaju Ukrajini.
Ovo postavlja određeni međunarodni presedan. Međutim, Rusija je raskinula sa referendumima i spremna je da se udalji od opšteprihvaćenih odluka sprovodeći celu proceduru u jednom glasanju, pišu ruski mediji.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati