logo

23 Sep 2022

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ OBRATIO SE IZ NJUJORKA

clock 23 Sep 2022

av-amerika_nn.webp

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka gde je u sredu govorio na Generalnoj debati svetskih lidera u Ujedinjenim nacijama.
Vučić je rekao da je njegov govor u UN izazvao pažnju jer je drugačiji i jer je neko ko predstavlja malu po veličini zemlju drznuo da kaže istinu.

◽ "Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji, zato što se neko mali drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misija nekih od najvažnijih zemalja da mi čestitaju.

Izašli su iz sale da me sačekaju, čestitaju, i kažu da ovo nisu čuli u poslednjih 10 godina. Ja sam samo govorio ono što mislim, ali moram da se rukovodim time jesmo li time napravili nešto dobro za našu zemlju, mislim da jesmo jer smo branili našu poziciju, podigli smo svoju cenu i pokazali da smo u stanju da se borimo za svoje stavove", naveo je on.

◽ Vučić je, govoreći o sastanku sa Džejkom Salivenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džoa Bajdena, rekao da to nije poslednji sastanak danas.



◽ "Ovo je verovatno bio do sada jedan od najznačajnijih sastanaka, neki kažu da je on najvažniji čovek SAD. Dugo je trajao sastanak, pričali smo i o ekonomiji, političkim pitanjima, stremljenjima Srbije u regionu, Kosovu. Po pojedinim pitanjima se nije lako usaglasiti. Razgovor je bio otvoren i iskren, a kada je takav razgovor uvek mora doneti neku dobrobit", rekao je on.
On je dodao da je sa Salivenom govorio o srpsko-kineskim odnosima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati