logo

23 Sep 2022

❗MUP- ZABRANJEN ULAZAK U SRBIJU ZA OSAM OSOBA ZBOG VREĐANJA JAVNOG MORALA NA „EVROPRAJDU“

clock 23 Sep 2022

pride-brnabic_nn.webp

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su dve krivične prijave i doneli meru o zabrani ulaska u Srbiju za osam osoba koje su tokom održavanja manifestacije "Evroprajd" svojim ponašanjem vređali javni moral, saopštio je MUP.

◽ Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe - državljane Turske i Italije, protiv kojih je, zbog sumnje da su tokom održavanja "Evroprajda" počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneta krivična prijava.◽ Za ova dva lica raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedostupni srpskim istražnim organima.

◽ Takođe, u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biće preduzete sve mere u cilju daljeg postupanja prema licima koja su putem društvenih mreža Instagram* i Tviter delila objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice.


Policija će protiv tih lica podneti dve krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati