logo

24 Sep 2022

❗KURTI: SPORAZUM SRBIJE I RUSIJE TREBAO BI DA UZBUNI ZAPADNO-DEMOKRATSKE PRESTONICE

clock 24 Sep 2022

kurti_nn.webp

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da bi sporazum o saradnji koji je srpski ministar spoljnih poslova Nikola Selaković potpisao sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom „trebalo da uzbuni zapadno-demokratske prestonice“.

◽ Kurti je to rekao komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako postoji informacija da je Kurti tražio artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara.



◽ „Što se tiče pitanja odbrane i bezbednosti na Kosovu, mi imamo ministra odbrane, imamo ministra unutrašnjih poslova i mi smo demokratska, progresivna vlada nade. Suočavamo se sa svojim severnim susedima koje predvodi predsednik straha i pretnje koji, osim toga što nedemokratski vodi državu i ne priznaje Kosovo i zločine Miloševićevog režima na Kosovu, održava veoma bliske veze sa Ruskom Federacijom, što smo nedavno videli sa sporazumom o saradnji koji je srpski ministar spoljnih poslova potpisao sa ruskim, što bi trebalo da uzbuni zapadno-demokratske prestonice“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati