logo

30 Sep 2022

⚡DELOVI OBRAĆANJA RUSKOG PREDSEDNIKA VLADIMIRA PUTINA TOKOM CEREMONIJE POTPISIVANJA UGOVORA

clock 30 Sep 2022

putin-duma1_nn.webp

Ruski predsednik Vladimir Putin obraća se tokom ceremonije potpisivanja ugovora sa Luganskom i Donjeckom Narodnim Republikama (LNR i DNR), Hersonom i Zaporožjem, u Moskvi.

⚡Pravo na samoopredeljenje je neotuđivo pravo Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti, koje je potvrđeno i 1. članom Povelje Ujedinjenih nacija, rekao je Putin na početku svog govora.

⚡Predsednik Rusije je rekao da se nada da će Federalna skupština podržati zakone o ujedinjenju novih teritorija s Ruskom Federacijom. Prema njegovim rečima sudbina žitelja DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti je zajednička.

⚡Putin je pozvao kijevski režim da pod hitno obustavi vatru, koja se rasplamsava još od 2014. godine i da se vrati za pregovarački sto.
Obraćajući se Kijevu i Zapadu Putin je rekao: Žitelji DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti zauvek će biti građani Rusije.
Kijev je dužan da se s poštovanjem odnosi prema izboru DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti, samo to može biti put ka miru, izjavio je Putin.

⚡Vladajući krugovi Zapada odbacili su maske i pokazali kakva je njihova istinska priroda, ocenio je Putin.

Zapad želi da vidi Rusiju kao koloniju, kao društvo koje nije slobodno, upozorio je Putin.

⚡Zapad iznajmljuje teritorije kao hegemon. Od ključne je važnosti da sve države predaju svoj suverenitet u korist SAD, istakao je Putin.
Obećanja o neširenju NATO-a, kojima su poverovali prethodni rukovodioci, ispostavila su se kao užasna obmana, naglasio je Putin

⚡Rusija neće živeti po pravilima Zapada, koji sada već ima i trojne standarde, rekao je Putin. Jednopolarni svet koji je izgradio Zapad je antidemokratski, lažljiv i potpuno licemeran, ocenio je predsednik Rusije.
Zapadu nije potrebna Rusija, ali je ona potrebna nama, rekao je Putin.

⚡Govoreći o Severnom toku Putin je rekao: Anglosaksonci su zapravo počeli da uništavaju evropsku energetsku strukturu. Vojne doktrine SAD i NATO-a su zasnovane na dominaciji i navodnom „obuzdavanju“, Vašington „obuzdava“ Rusiju, Kinu i Iran, druge zemlje i aktuelni saveznici SAD su sledeći na redu.

⚡„Zapad računa da nema kazne, na to da će mu sve ići od ruke. Iskreno govoreći, sve mu je i išlo od ruke do sada“, rekao je Putin. Sjedinjene Američke Države su mislile da će sankcionim blickrigom protiv Rusije uspeti da dovedu u red ceo svet, istakao je Putin.



⚡Zapad nije očekivao da većina država neće „progutati” tok blickrig sankcija Ruskoj Federaciji i da će izabrati saradnju sa njom, smatra Putin. Zapadne zemlje su utopile istinu u okeanu lažiranja i fejkova, koristeći nečuvenu propagandu na osnovu Gebelsovih pravila, rekao je Putin.

⚡Ruska kultura je opasnost za Zapad. Ruska kultura predstavlja opasnost za Zapad, zbog toga predlažu da se ona zabrani, upozorio je ruski predsednik. „Za njih direktnu pretnju predstavljaju naše misli i filozofija. Zbog toga i ubijajunaše filozofe. Naša kultura za njih predstavlja opasnost, kao i umetnost, zbog čega pokušavaju da je zabrane. Naš razvoj i procvat su za njih takođe pretnja. Konkurencija raste“, rekao je Putin.

⚡Putin o dolaru: Ne možete nikoga hraniti hartijom, potrebna vam je prava hrana. Slom zapadne hegemonije je nepovratan Danas se borimo za to da diktatura i hegemonizam zauvek ostanu u prošlosti, rekao je Putin i dodao da je slom zapadne hegemonije koji je upravo počeo - nepovratan.

⚡"Ponavljam, više nikada neće biti kao ranije", naglasio je Putin i dodao da je neophodno zaštiti Rusiju od čudovišnih eksperimenata koji žele da potpuno unakaze ljudsku dušu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati