logo

30 Sep 2022

❗SKOT RITER: SAD BI SE MOGLE NAĆI U STATUSU SAUČESNIKA U VOJNOJ AGRESIJI NA RUSKU FEDERACIJU

clock 30 Sep 2022

riter1_nn.webp

Poslednji potezi ruskog predsednika Vladimira Putina, iznenadili su SAD i njihove ukrajinske partnere.

? Ovo mišljenje je na svom Jutjub kanalu izneo, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa, Skot Riter.
Nedavna odluka Putina da podrži održavanje referenduma u ​​DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, kao i da objavi početak delimične mobilizacije, izazvala je ogroman odjek u svetu.

? Ekspert je naveo da je potrebno obratiti pažnju na situaciju u Ukrajini. U proteklih nekoliko nedelja došlo je do aktiviranja Oružanih snaga Ukrajine i, prema Riteru, to se može smatrati pokušajem Kijeva da osujeti planove Moskve.? Ukrajinske vlasti su zajedno sa svojim zapadnim partnerima izradile plan, čiji je jedan od ciljeva bio, da nateraju Rusiju da odustane od ideje održavanja referenduma u ​​gore navedenim regionima.

? Prema Riterovim rečima, u Vašingtonu i Kijevu su počeli da veruju da je njihova ideja uspela, jer se šuškalo o mogućem odlaganju referenduma za kraj jeseni. Međutim, sasvim neočekivano, Putin u svom obraćanju naciji 21. septembra, najavljuje početak delimične mobilizacije i predstojeće referendume.

?„Mi smo mislili da možemo da ih izbacimo iz ravnoteže, ali na kraju smo uspeli samo da ih probudimo“, rekao je stručnjak.? Ovakav razvoj situacije je krajnje nezgodan za Sjedinjene Države. SAD su suočene sa dilemom, jer nastavak vojne podrške Ukrajini na sadašnjem nivou, predstavlja ogroman rizik za Vašington.

? Činjenica je da bi se SAD nakon referenduma, mogle naći u statusu saučesnika u vojnoj agresiji na Rusku Federaciju, jer će se svaki napad na teritoriju LDNR, Hersonske i Zaporoške oblasti smatrati napadom na integritet Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati