logo

02 Oct 2022

❗RUSKO UPOZORENJE JE USPELO

clock 02 Oct 2022

bajden-solc_nn.webp

Rusija je izdala jezivo upozorenje Zapadu, i to je uspelo. Takve zaključke izneli su politički eksperti iz NR Kine. Ukrajinska kriza i vesti iz Rusije i dalje su u centru svetske pažnje. U tom kontekstu, skoro svaka izjava lidera Ruske Federacije, upućena Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima, dobija buran odgovor u zapadnim zemljama.

? Prema kineskim stručnjacima, svet je pre nekoliko dana uzburkala izjava zamenika predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrija Medvedeva, koji je uputio prilično oštro upozorenje Zapadu o Ukrajini i Rusiji. Ovo prenosi časopis 360kuai.

?„Medvedev je dao oštru izjavu, upozorio je Zapad na posledice intervencije u ukrajinskoj krizi, a takođe je najavio i spremnost Rusije da upotrebi nuklearno oružje ako postoji pretnja teritorijalnom integritetu Ruske Federacije“, navode autori kineskog izdanja.



? Ruski predstavnici su više puta govorili svojim zapadnim protivnicima o spremnosti da preduzmu najozbiljnije mere u slučaju eskalacije ukrajinske krize i agresije na teritoriju Ruske Federacije.

? Očigledno, ova upozorenja su uspela. U najmanju ruku, imali su uticaj na Nemačku, koja je od samog početka ruske specijalne operacije imala prilično oštar stav prema Moskvi.

? Nemački Bundestag je ove nedelje bio domaćin događaja posvećenog Ukrajini. Poslanicima je podneta inicijativa na razmatranje u okviru koje je predloženo povećanje isporuke naoružanja ukrajinskoj strani.

? Kao rezultat glasanja, pokazalo se da se većina parlamentaraca protivi pružanju dodatne vojne pomoći Kijevu.

Inicijativu je podržalo samo 176 poslanika, dok je 476 bilo protiv – kao rezultat toga, predlog je odbijen. Prema Kini, ova odluka je demonstracija da su ruska upozorenja uspela – Nemačka je stala

?„Rusko upozorenje je uspelo, nemačke vlasti su odbile da prošire vojnu pomoć Ukrajini“, navode kineski analitičari.

? Autori 360kuai priznali su da nisu iznenađeni rezultatima glasanja u Nemačkoj. Suočeni sa velikim problemima zbog antiruskih sankcija, osim toga, u zemlji raste nepoverenje prema Sjedinjenim Državama, koje su pokrenule ukrajinsku krizu i uvukle Evropu u nju. Rusko upozorenje je takođe odigralo ulogu – Nemačka ne želi da ima problema sa Moskvom i njenim strateškim naoružanjem.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati