logo

04 Oct 2022

UKRAJINSKE BOLNICE DO KRAJA POPUNJENE RANJENIM UKRAJINSKIM VOJNICIMA

clock 04 Oct 2022

ukrajina-bolnica_nn.webp

Ukrajinska vojska je platila neprimereno visoku cenu zauzimanja Krasnog Limana. Okupacija ovog grada koštala je Oružane snage Ukrajine, velikih nenadoknadivih gubitaka. Objašnjeno je zašto se zauzimanje Krasnog Limana pretvorilo u pravu katastrofu.

◽ Primećeno je da iza „uspeha“ Oružanih snaga Ukrajine u Krasnom Limanu, ostaju ukrajinske bolnice do kraja popunjene ranjenim ukrajinskim vojnicima. Medicinske službe Ukrajine jednostavno ne mogu da se izbore sa protokom vojnika, koji su teško povređeni tokom ofanzive na položaje Oružanih snaga Rusije.◽ Novinari su sigurni da se zauzimanje Krasnog Limana od strane Ukrajine pretvorilo u pravu katastrofu za Kijev. Po broju ranjenih u ukrajinskim bolnicama, može se suditi o broju mrtvih vojnika, koji su učestvovali u zauzimanju grada. Nenadoknadivi gubici ukrajinske vojske mogu iznositi stotine ili čak hiljade vojnika.

◽„Postavlja se pitanje, da li sve to vredi toliko života? Rusija će na kraju vratiti ovaj grad, ali niko nikada neće vratiti one građane Ukrajine, koji su izginuli prilikom zauzimanja Krasnog Limana“, rezimirao je publicista Andrej Vadžra.◽ Treba napomenuti da, uprkos velikim gubicima, kijevski režim nastavlja da šalje vojsku u ofanzivu na različitim sektorima fronta. Pokušaji Ukrajinske vojske da probiju odbranu Oružanih snaga Rusije, sve više se pretvaraju u pravu tragediju za Ukrajinu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati