logo

04 Oct 2022

„TRIJUMFALNI PROBOJ“ KOD HERSONA SE PRETVORIO U ZAMKU

clock 04 Oct 2022

ukrajina-tenkovi5_nn.webp

Pokušaji organizovanja ofanzive punog obima u Hersonskoj oblasti završili su se neočekivanim i tragičnim posledicama za pripadnike Oružanih snaga Ukrajine.

◽ Poznati novinar Jurij Podoljaka je uživo u emisiji „Vreme će pokazati“ detaljno govorio o situaciji na frontu, a takođe je objasnio zašto se „trijumfalni proboj“ kod Hersona pretvorio u zamku za Oružane snage Ukrajine. Podoljaka je podsetio da je ranije ukrajinska komanda poslala veliku grupaciju Oružanih snaga Ukrajine u ofanzivu na položaje savezničkih snaga u Hersonskoj oblasti.



◽ Mehanizovani konvoj kijevskog režima uspeo je da prodre na liniju odbrane Oružanih snaga Rusije, ali je posle nekoliko sati bio u opasnoj poziciji. Prema rečima novinara, „trijumfalni proboj“ kod Hersona pretvorio se u opasnu i podmuklu zamku za Oružane snage Ukrajine. Ukrajinski militanti nisu obraćali pažnju na vremenske uslove, što je omogućilo Oružanim snagama Rusije da steknu značajnu prednost.

◽„Kiša je pala na razbijenu kolonu Oružanih snaga Ukrajine, koja je upala u ilovaču.

Kada dobar pljusak prođe preko takvog zemljišta, teška tehnika tamo ne može napredovati. Ukrajinske kolone upale su lepljivo blato“, objasnio je novinar.

◽ Ukrajinske trupe nisu bile u mogućnosti da organizuju sklonište u zelenim površinama, jer je bila lišena mogućnosti za manevrisanje. Vojna tehnika se zaglavila u blatu, što je učinilo lakim plenom borbenih helikoptera, aviona i artiljerije Oružanih snaga Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati