logo

05 Oct 2022

NATO RAZMATRA RAZLIČITE SCENARIJE U SLUČAJU MOGUĆE ESKALACIJE SA RUSKOM FEDERACIJOM

clock 05 Oct 2022

ameri_nn.webp

SAD i njihovi saveznici mogu nastaviti da se bore protiv Rusije na pet različitih načina. Takve nalaze iznela je britanska novinarka Imodžen Bredik.

? Odnosi između Rusije i zapadnih zemalja svakim su mesecom sve gori i gori, što izaziva strahove od mogućeg vojnog sukoba. Prema rečima novinarke, zemlje NATO-a razmatraju različite scenarije u slučaju moguće eskalacije sa Ruskom Federacijom.

Ovo prenosi „The Sun“. Bredikova je navela da se na Zapadu trenutno razmatra pet glavnih scenarija.

? Prvi uključuje udar na rusku teritoriju korišćenjem strateškog naoružanja. Međutim, stručnjaci smatraju da je ovaj scenario malo verovatan. Članice NATO-a strahuju, da će takve akcije izazvati sukob punih razmera, koji rizikuje da eskalira u nuklearni rat između Zapada i Rusije.

? Kao druga moguća opcija, razmatra se mogućnost udara na ruske trupe u Ukrajini.

Na koji način NATO to planira da uradi, nije precizirano.

? Treći scenario podrazumeva napad na Crnomosku flotu Ruske Federacije, ili neki poseban objekat Oružanih snaga Rusije.„NATO bi možda više voleo da izvrši ciljani udar na brod ruske mornarice, ili objekte ruskih vazdušno-kosmičkih snaga. Ruske jedinice odgovorne za upotrebu nuklearnog oružja, takođe mogu biti napadnute“, navodi autor Sana.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati