logo

05 Oct 2022

SAD POVEĆAVAJU PUMPANJE UKRAJINE ORUŽJEM

clock 05 Oct 2022

ukrajina-transport_nn.webp

Zamenik direktora Odeljenja za neproliferaciju i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Konstantin Voroncov istakao je da Sjedinjene Države povećavaju napumpavanje Ukrajine oružjem, obezbeđujući joj obaveštajne informacije i obezbeđujući direktno učešće svojih militanata u sukobu.

? Isporuke američkog oružja Ukrajini približavaju situaciju opasnoj liniji direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a. To je izjavio u utorak zamenik direktora Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Konstantin Voroncov, govoreći na sastanku Prvog komiteta Generalne skupštine UN.



?„Sjedinjene Države povećavaju snabdevanje Ukrajine oružjem, obezbeđujući njihovoj vojsci obaveštajne informacije, obezbeđujući direktno učešće svojih vojnika i savetnika u sukobu, što ne samo da odlaže kraj sukoba i dovodi do novih žrtava, već i približava situaciju do opasne linije direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a“, primetio je diplomata.

?„Vašington izdvaja Kijevu ogromne sume ne samo za vojne potrebe. Sjedinjene Države i njeni saveznici iz NATO-a na sve moguće načine podstiču militarističke težnje i revanšistička raspoloženja kijevskog režima, koji više ne krije planove da „povrati” teritorije izgubljene zbog sopstvene destruktivne politike, kao i da koristi rakete koje su tražene od SAD za udare dugog dometa duboko u Rusiju“, skrenuo je pažnju Voroncov.



?„Na predlog Vašingtona, vojno-političko rukovodstvo Ukrajine počelo je da govori ne samo o potrebi da se našoj zemlji nanese „poraz na bojnom polju“, ali i da se uz pomoć Zapada postigne njeno naknadno rasparčavanje i uništenje“.

? Prema njegovim rečima, političari zapadnih zemalja su bili ti koji su zabranili Kijevu da nastavi mirovne pregovore i inspirisali ideju o „skoroj pobedi. „Na savesti Sjedinjenih Država i njihovih saveznika je da potpale plamen masakra kijevskog režima nad sopstvenim građanima“, naglasio je zamenik šefa resora ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati