logo

09 Oct 2022

09. OCT. 22.❗BRIFING RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE

clock 09 Oct 2022

ukrajina4_nn.webp

Ruska vojska likvidirala je u Harkovskoj oblasti preko 220 ukrajinskih vojnika, dok je ruska avijacija na teritoriji Donjecke Narodne Republike likvidirala još 100 Ukrajinaca, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju, u pravcu Kupjanska, neprijatelj je pomoću dva pojačana bataljona pokušao ofanzivu u pravcu dva naselja u Harkovskoj oblasti. Ruske jedinice su sve napade uspešno odbile. Likvidirano je preko 100 ukrajinskih vojnika, dva tenka, pet borbenih vozila pešadije i četiri vozila.

Pored toga, usled intenzivnog napada na neprijateljske rezervne snage u Harkovskoj oblasti, likvidirano je preko 110 ukrajinskih vojnika 14.

mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine i 19. bataljona teritorijalne odbrane.

U pravcu Krasnog Limana, prilikom još jednog bezuspešnog pokušaja dve pojačane čete ukrajinskih snaga da pređu reku Žrebec, ruska vojska likvidirala je preko 30 ukrajinskih vojnika, tri borbena vozila pešadije i pet kamioneta.

U pravcu Južnog Donjecka odbijen je pokušaj kontra-napada jedinice 115. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine i Prve brigade. Eliminisano je preko 90 ukrajinskih vojnika, dva tenka, osam oklopnih borbenih vozila i šest vozila.

U Zaporoškom pravcu visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije gađana je tačka privremenog razmeštanja stranih plaćenika u gradu Zaporožju.

Uništeno je više od 160 ekstremista.

U pravcu Nikolajev-Krivi Rog neprijateljske snage tri bataljonske taktičke grupe, tenkovskog bataljona i bataljona Nacionalne garde, koji je stigao iz zapadne Ukrajine, pokušali su da izvedu ofanzivu u pravcu više naselja u Hersonskoj oblasti. Svi napadi ukrajinskih snaga su odbijeni.

Preko 240 ukrajinskih vojnika je ubijeno, a 12 tenkova, 14 borbenih oklopnih vozila, osam vozila i četiri komada artiljerijskog oruđa je uništeno delovanjem ruskih jedinica.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati