logo

10 Oct 2022

❗GENERAL SUROVIKIN: "ZA NEPRIJATELJE RUSKE FEDERACIJE JUTRO NE SME DA POČNE SA KAFOM"

clock 10 Oct 2022

surovikin_nn.webp

Ukrajinski mediji javljaju o eksplozijama u Hmelnickom i Ternopolju na zapadu Ukrajine. Telegram kanali navode da se nastavljaju eksplozije u Kijevu i u Lavovu. U Kijevu je zaustavljeno kretanje vozova na jednoj od linija metroa, a iz gradske uprave je saopšteno će stanice raditi kao skloništa. Jedna raketa je pogodila sedište "Azova" u Kijevu.

? Dnjepar: Jedna od raketa pogodila je zgradu državne administracije, koju koristi vojska Ukrajine.

?

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da su rakete pale na važne infrastrukturne objekte.

? Ukrajinski mediji javljaju da se čuju eksplozije u Odesi. Kako prenose telegram kanali, ukrajinska protivvazdušna odbrana ispalila je nekoliko raketa

?„Ukrajinske železnice“ upozorile na moguće kašnjenje zapadnih vozova zbog oštećenja kontaktne mreže.

? Kako prenose ukrajinski mediji iznad Nikolajevske oblasti primećeno je jato ruskih aviona koji se kreću prema unutrašnjosti države. U vazdušnoj operaciji pored taktičke učestvuje operativna, kao i strategijska avijacija (teški bombarderi).



? Ratni brodovi ruske mornarice u Crnom moru lansiraju veliki broj raketa na vojne ciljeve u Ukrajini. Kako prenose mediji, reč je o krstarećim raketama "Kalibr".

? Brojne informativne agencije sa terena prenose da je pogođen veliki broj trafostanica i presečene linija sa dalekovodima koje su povezane sa elektranama.

? Kako prenose mediji, u Lavovu na zapadu Ukrajine odjekuju snažne eksplozije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati