logo

11 Oct 2022

❗SIVKOV: UDAR JE BIO DEMONSTRATIVNE PRIRODE

clock 11 Oct 2022

sivkov_nn.webp

Udar visokopreciznim oružjem na infrastrukturu Ukrajine, uprkos masivnosti, je demonstrativan – na taj način Moskva jasno stavlja do znanja Kijevu da bi lansiranje raketa na centre odlučivanja moglo biti sledeći korak, izjavio je doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov.

?„Udar je bio demonstrativne prirode, jer su ključne zgrade u kojima se nalazi vojno i političko rukovodstvo Ukrajine netaknute, nisu pogođene. Da, neke elektrane su oštećene, ali sam siguran da većina njih može da se obnovi u kratko vreme, tako da mislim da je to bio udar upozorenja — demonstracija naše sposobnosti da nanesemo tako masivne raketne udare i prisustvo odlučnosti.? Sledeći put će pasti na ozbiljnije ciljeve“, rekao je on. Ekspert je istovremeno pojasnio da Rusija ima dovoljno raketa da nastavi sa takvim intenzitetom udara na ukrajinske ciljeve.

? Ruska vojska je juče ujutru izvela masovni udar preciznim oružjem dugog dometa po objektima sistema vojnog komandovanja i upravljanja, komunikacija i energetike u Ukrajini – u Kijevu, Harkovu, Odesi, Dnjepropetrovsku, Lavovu, Ivano-Frankovsku, Ternopolju, Hmeljnickom, Konotopu i drugim gradovima i regionima.? Uveče istog dana, nove eksplozije odjeknule su i u Krivom Rogu, Kremenčugu, Čerkaskoj i Odeskoj oblasti.

? Vladimir Putin je na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti istakao da su ovi udari odgovor na teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi na Krimski most i druge napade koje su organizovale na civilnu infrastrukturu. Šef države je upozorio da će Moskva oštro reagovati na sve pokušaje terorističkih napada na ruskoj teritoriji.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati