logo

13 Oct 2022

AMERIČKI RATNI HUŠKAČI PRETE ESKALACIJOM

clock 13 Oct 2022

stiler-zelenski_nn.webp

Vašington će svaki incident sa američkom slavnom ličnošću u Ukrajini uzeti kao izgovor za direktan sukob sa Rusijom, koji bi mogao da eskalira u nuklearni rat, piše kolumnista „The Federalist“ Džordan Bojd.

?„Slavne ličnosti poput Bena Stilera, Anđeline Džoli, Šona Pena, Leva Šrajbera, Džesike Čestejn nemaju šta da rade u istočnoj Evropi usred sukoba koji se nalazi na ivici nuklearnog rata“, rekla je ona. Analitičarka primećuje da ako neko od njih bude povređen tokom „putovanja iz zadovoljstva kroz Istočnu Evropu”, Vašington će to iskoristiti kao izgovor da uvuče Ameriku u ovaj sukob.?„Američki ratni huškači, uključujući predsednika Džoa Bajdena, već prete eskalacijom“, naglašava ona. Prema rečima autora, većina Amerikanaca ne želi da učestvuje u onome što bi vrlo brzo moglo da preraste u treći svetski rat.

? U avgustu je objavljeno da su američki filmski stvaraoci Abel Ferara, Šon Prajs Vilijams i Filip Džerard Nelson, na poziv kancelarije Zelenskog, posetili Kijev i gradove Borođanka, Irpen i Gostomel u Kijevskoj oblasti. Takođe , u Ukrajinu su u periodu od 24. februara došle i druge holivudske ličnosti, a posebno Anđelina Džoli, Šon Pen, Ben Stiler i Džesika Čestejn.? Kremlj je više puta izjavljivao da Moskva ne planira da koristi nuklearno oružje. Ruski lider Vladimir Putin naglasio je da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika. On je naglasio da klevetnici Rusije treba da znaju da ona ima takvo oružje, ali Moskva nikome ne preti.

? Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u aprilu govorio o „veoma značajnim“ rizicima takvog scenarija, ali je naglasio da je principijelan stav Moskve da je upotreba nuklearnih snaga nedopustiva.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati