logo

15 Oct 2022

ZAŠTO SAD ODUGOVLAČE SUKOB U UKRAJINI❓

clock 15 Oct 2022

aleksej-leonkov_nn.webp

Odugovlačenje sukoba u Ukrajini je korisno za SAD, jer tim potezom zatvaraju rupe u sopstvenoj protivraketnoj odbrani, tvrdi vojni ekspert, Aleksej Leonkov, a zatim objasnio, da Vašington nema šta da suprotstavi ruskim projektilima.

? Pre svega, SAD nastoje da kupe vreme za formiranje sopstvenih sistema, koji najuočljivije zaostaju za Ruskim. Reč je o segmentima hiperzvučne i protivraketne odbrane.

Leonkov je informacije o tome, dobio iz analitičkih beleški koje je nedavno uspeo da pročita.

?„Iako se Vašingtonu ne žuri da stvara hipersonično oružje, odlučivši da je ono potrebno uglavnom za ofanzivu, a Sjedinjene Države to još ne planiraju, Amerikanci su ozbiljno zabrinuti za sisteme protivraketne odbrane“, primetio je Leonkov.

?„Jedan od američkih analitičara je rekao, da je američki protivraketni odbrambeni sistem u stanju da odbije napad ICBM-om, samo od država poput Severne Koreje.

Odnosno, američki političari sve vreme mašu „nuklearnom palicom“, preteći uzvratnim udarom a njihov protivraketni odbrambeni sistem je pun rupa “, objasnio je ekspert.

? Leonkov je još primetio, da upravo zbog toga Sjedinjene Američke Države aktivno snabdevaju Ukrajinu oružjem, kako bi Rusija bila zauzeta problemima što duže, a Amerika imala vremena da zakrpi sopstveni sistem protivraketne odbrane.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati