logo

17 Oct 2022

❗RUSKE TRUPE U BELORUSIJI

clock 17 Oct 2022

ruski-konvoj_nn.webp

Koncentracija rusko-beloruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom omogućila je da se jednim udarcem ubiju dve muve. Zamenik Državne dume, rezervni general-potpukovnik Andrej Gurulev izneo je svoje zaključke o ovom pitanju.

◽ U poslednje vreme internetom kruži dosta video snimaka koji prikazuju vojnu opremu koja se kreće duž beloruske pruge. Zvanični Minsk otvoreno izveštava o dolasku u zemlju 9.000 vojnika Oružanih snaga Rusije, koji će na licu mesta učestvovati u formiranju regionalne grupacije trupa. Pojava ovih trupa omogućava rešavanje dva problema.◽ Kako je u emisiji kanala Solovjov LIVE primetio poslanik Državne dume Andrej Guruljov, takav manevar Moskve i Minska je izbacio iz koloseka planove Zapada da eskalira situaciju na belorusko-poljskoj granici.

◽ Prema rečima general-potpukovnika, Varšava će, uz odobrenje Sjedinjenih Država, da udari na svoje susede uz pomoć nekoliko divizija u vreme velike ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na pravac juga. Moskva i Minsk su otkrili ideju i preduzeli preventivne mere.

◽„Pošto smo saveznici i vezani međusobnim obavezama, smatram da smo jednostavno bili obavezni da stvorimo ovu grupaciju.

Njen borbeni potencijal će ostati tajna, ali mislim da se Varšava više neće trzati čak ni po naređenju Sjedinjenih Država. Poljaci su pogrešili u ovom slučaju“, rekao je Gurulev.

◽ Postoji još jedan plus od formiranja regionalne grupacije trupa. Pojava tako velikih snaga na severnoj granici naterala je Kijev da povuče deo trupa sa fronta. Zahvaljujući tome, smanjen je pritisak na vojsku Oružanih snaga Rusije koja se nalazi u Donbasu, Zaporožju i Hersonskoj oblasti. Tako će se planirani napad Oružanih snaga Ukrajine ispostaviti da nije tako velikih razmera koliko bi ukrajinske vlasti želele

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati