logo

19 Oct 2022

TEGELTIJA O MOGUĆEM PONIŠTAVANJU IZBORA U RS-U

clock 19 Oct 2022

milan-tegeltija_nn.webp

Tegeltija smatra da tako nešto jednostavno nije moguće znati i reći u poštenom, fer i zakonitom postupku, osim ako nije ranije smišljen plan postupanja

? Priča o mogućem poništavanju izbora u Republici Srpskoj prije zvaničnih rezultata, što su iznijeli predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović i lider SDS-a Mirko Šarović dokazuje da je riječ o unaprijed smišljenom planu i dovoljan je dokaz za krivičnu prijavu protiv CIK-a - rekao je Srni pravni savjetnik Milorada Dodika, Milan Tegeltija.

? Tegeltija je naveo da je Arnautović sinoć doslovno rekao u vezi sa poništavanjem izbora u Republici Srpskoj da će "to biti na stolu" prije bilo kakvog utvrđivanja rezultata i nepravilnosti.? Arnautović je rekao sinoć da će razmotriti mogućnost poništenja izbora u Republici Srpskoj i to je rekao prije nego što su uopšte utvrđeni izborni rezultati, prije nego što je počeo proces za ulaganje i razmatranje prigovora i žalbi i on već zna da će to razmatrati - rekao je Tegeltija.

❗ Tegeltija je postavio pitanje kako Arnautović zna da će najdrastičnija i posljednja mjera u izbornom procesu uopšte biti tema za razgovore i razmatrana u CIK-u prije utvrđivanja izbornih rezultata, prije otvaranja procesa za ulaganje prigovora i prije razmatranja tih prigovora i dokaza?

❗ On je dodao da je to isto u javnosti iznio i Šarović.

? Tegeltija je konstatovao da ne zna treba li veći "dokaz planski smišljenog nezakonitog postupanja CIK-a", istakavši da je "vidljiva sprega opozicije u Republici Srpskoj i CIK-a da praktično djeluju kao jedan tim".? Prema njegovim riječima, ovo je jedan dokaz u prilog krivičnoj prijavi protiv članova CIK-a, budući da unaprijed znaju kakve će mjere razmatrati.

? Arnautović je doslovno sve sam rekao i ne može se pozivati na neke teoretske opcije jer da je to bila teoretska opcija zašto nije rekao poništenje izbora u Federaciji BiH ili BiH, a ne samo u Republici Srpskoj - naveo je Tegeltija.

? On je siguran, kako kaže, da će izjave Arnautovića i Šarovića morati da zainteresuju i Tužilaštvo BiH u kontekstu već podnesene krivične prijave protiv članova CIK-a jer ova izjava Arnautovića je ono što se u pravu zove dokaz in flagranti.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati