logo

20 Oct 2022

❗LEONKOV: ORUŽANE SNAGE RUSIJE, NAMERAVAJU DA ONESPOSOBE VEĆINU KRITIČNIH INFRASTRUKTURNIH OBJEKATA

clock 20 Oct 2022

aleksej-leonkov_nn.webp

U toku specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Rusija se pridržava određene taktike, pažljivo pristupajući izboru ciljeva za nanošenje tačnih raketnih udara.

◽ Do ovog zaključka došao je vojni ekspert Aleksej Leonkov. On je u razgovoru sa novinarima izdanja Moskovski komsomolec detaljno govorio o određenom algoritmu za raketne udare Oružanih snaga Rusije na Ukrajinu, a takođe je objasnio koja rešenja bi pomogla da se izbegne katastrofa velikih razmera kada se pogode strateški ciljevi.◽ Aleksej Leonkov je podsetio da ruska vojna obaveštajna služba pažljivo bira ciljeve za lansiranje raketnih udara u okviru specijalne operacije. Tako ukrajinski objekti vojne i energetske infrastrukture, koji nisu vezani za održavanje rada nuklearnih centrala, postaju mete. Takav algoritam Oružanih snaga Rusije omogućava da se izbegne katastrofa velikih razmera, koja može biti izazvana mogućim havarijama na ukrajinskim nuklearnim elektranama.

◽ „Metodičko uništavanje infrastrukture prati algoritam koji omogućava uništavanje osetljivog energetskog sistema koji je na ovaj ili onaj način uključen u neprijateljstva.

Udari se izvode tako da jedan od glavnih elemenata ukrajinskog energetskog sistema, nuklearne elektrane, ne bude oštećen“, objasnio je Leonkov.

◽ Prema rečima vojnog eksperta, Oružane snage Rusije, u okviru specijalne operacije, nameravaju da onesposobe većinu kritičnih infrastrukturnih objekata kako bi značajno oslabili pozicije kijevskog režima. Takva odluka će takođe ozbiljno zakomplikovati život grupama AFU koje se nalaze na prvoj liniji fronta. Ukrajinska vojska rizikuje da izgubi zalihe zapadne vojne opreme.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati